Zoran Terzić promovisan u Kazanju, u Feneru mu našli zamenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 11:27

Srpski stručnjak će pokušati sa Dinamom iz Kazanja da uradi ono što je i sa Moskovljanima

Sa Dinamom je osvojio triplu krunu, sa Dinamom će opet napasti trofeje. Ime i država su isti, ali je grad različiti, međutim, u Kazanju su znali koga žele u nameri da vrate pehar najboljeg tima Rusije u vlasništvo i zato su angažovali Zorana Terzića.

Saradnja sa najuspešnijim selektorom u istoriji naše reprezentacije odavno je dogovoren, da bi ovog petka ozvaničen. Klub iz Tatarske oblasti je saopštio da od 1. jula Terzić preuzima funkciju šefa stručnog štaba od izuzetnog uspešnog Rišata Giljazutdinova, osvajača čak šest titula prvaka Rusije, sedam kupova i dva pehara superkupa.

Izabrane vesti

Baš ga je Terzić sa moskovskim Dinamom nadmudrio u finalu plej-ofa i osvojio naslov, usput uzeo još dva trpofeja (Kup i Superkup Rusije), a sad se vraća u najveću državu sveta da Dinamu iz Kazanja pokuša da donese prvo šampionsko znamenje posle 2020. Da zna kako se to radi pokazao je i u Turskoj, pošto je nedavno sa Fenerbahčeom osvojio titulu i tako završio misiju i u Istanbulu.

Osim rada u Dinamo iz Kazanja, nastaviće Zoran Terzić da obavlja funkciju selektora ženske reprezentacije Rusije, samo što neće biti zvaničnih utakmica, usled zabrane učešća na međunarodnim takmičenjima, zbog rata sa Ukrajinom.

U međuvremenu, Fenerbahče je našao nasledika srpskom stručnjaku, na klupu bi trebalo da sedne Stefano Lavarini, dojučerašnji trener italijanske Novare. Lavarini je ujedino i selektor ženske reprezentacije Poljske.


tagovi

Dinamo KazanjZoran TerzićOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara